Laat uw riolering repareren bij veelvuldige verstopping of lekkage

Wanneer een afvoer niet meer goed werkt kunnen daar verschillende redenen aan ten grondslag liggen. Obstructies, vet- of zeepafzettingen zijn vaak de reden voor een verstopt rioolstelsel, maar regelmatig blijkt ook een verzakking of breuk de oorzaak te zijn. 

Waar men vroeger direct de sloophamer pakte om achter de muren het probleem op te sporen, wordt tegenwoordig gebruik gemaakt van geavanceerde apparatuur. Middels een rioolinspectie wordt de precieze plaats van het probleem gelokaliseerd. Vervolgens kan de leiding met een deelrenovatie of een riool-omlegging  veel gerichter dan vroeger worden gerepareerd. Dat bespaart u een hoop tijd en geld. Bovendien kan uw riool na een reparatie nog jaren mee!

Deelrenovatie, hoe werkt het precies?

Alleen daar waar het echt nodig is uw riolering repareren? Dat kan met een deelrenovatie. Een nieuwe binnenmantel wordt om een packer (opblaasbare ballon) gerold en ingebracht in het riool. Daar waar de buis kapot is wordt de ballon opgepompt zodat de mat met hars aan de binnenkant van de buis hecht. Als het hars uitgehard is wordt de ballon verwijderd en is uw riool weer 100% bruikbaar en lekdicht. De methode is goedkoop, snel en behoeft geen sloopwerkzaamheden.

Rioolomlegging

Het kan voorkomen dat de aard van het probleem toch vraagt om hak- en breekwerkzaamheden. Op de gevolgen van sloopwerkzaamheden zit niemand te wachten, bovendien lopen de kosten snel op. Niet getreurd als blijkt dat een reparatie niet direct mogelijk is! Indien nodig maken we samen een plan om uw riolering om te leggen. Hierdoor kunnen we vervelende breekwerkzaamheden zo veel mogelijk te beperken.

Geen rioolprobleem, toch een specialist

Putreiniging

Putten en kolken gaan lang mee als ze in optimale staat worden gehouden. Omdat vet en vuil zich afzetten tegen de putwand is leegzuigen alleen niet voldoende. Putwanden en aansluitleidingen moeten schoongespoten worden met een hogedrukspuit. Hierdoor blijven wanden en coatings onaangetast. 

Om uw tuin en bestrating intact te houden maken we gebruik van licht materiaal. Bovendien zijn deze speciale machines uitermate geschikt voor het leegzuigen van kleine ruimtes en parkeerkelders. Heeft u geen put, maar wilt u bijvoorbeeld uw vijver leeg laten zuigen? Ook dat kan. Neem contact op voor meer informatie.

Gevelimpregnatie

Gevels en terrasvloeren hebben het door het Nederlandse weer vaak zwaar te verduren. De poreusheid die daardoor ontstaat leidt tot het intrekken van vocht, met algen, vochtdoorslag en een muffe lucht tot gevolg. Deze problemen kunt u voorkomen door in een beginstadium uw gevel en fundering oppervlakkig te laten impregneren. Een onzichtbare, waterafstotende laag beschermt uw huis tegen vocht voor de komende 10 jaar!