Een nauwkeurige inspectie scheelt u tijd en geld

Wanneer precies duidelijk is waar een verstopping zit, is het een stuk voordeliger om deze te verhelpen. Hak- en breekwerkzaam- heden kunnen meestal voorkomen worden waardoor de kosten laag blijven. Woont u in Noord-Brabant? Dan komen wij graag naar u toe om met een rioolinspectie en -detectie uw rioleringsproblemen in kaart te brengen.

Rioolinspectie

Als bijvoorbeeld uw toilet, doucheputje of gootsteen regelmatig verstopt is, is alleen een rioolreiniging misschien niet meer voldoende. Met een rioolinspectie kunt u uw riolering laten nakijken. Middels een camera-inspectie wordt de reden van uw herhaaldelijke afvoerverstopping duidelijk. Verschillende camera's kunnen gebruikt worden om zowel kleine als grote afvoerbuizen van binnen te bekijken. Haarscheuren, breuken en obstructies worden tot in detail weergegeven en vastgelegd.

Wij leggen alle opnames vast en sturen deze, indien gewenst, naar u toe. Door de compacte apparatuur houden wij de kosten laag, wat ook voor u een voordeel is.

Riooldetectie

Wat te doen als er meer aan de hand is dan de gebruikelijke vet- of zeepafzettingen? Of als de hardnekkige obstructie niet opgelost kan worden met bijvoorbeeld een freesmachine? Dan is het handig als u erachter kunt komen wat de oorzaak van een terugkomende verstopping is. 

Er zijn bedrijven die, gewapend met een sloophamer, graag voor u willen uitzoeken waar de obstructie c.q. breuk zit. Wij breken uw vloer echter niet willekeurig open. Met speciale detectie- en camera-apparatuur sporen we het probleem in uw leidingstelsel op. Met zo min mogelijk reparatiewerkzaamheden worden de problemen aangepakt voor een betaalbare prijs.

Lekkage of stankoverlast in huis?

Warmtebeeld

Lekkages zijn vaak moeilijk te traceren. Vochtoptrekkingen uiten zich meestal op een andere plek dan waar ze oorspronkelijk ontstaan. Met een warmtebeeldcamera en/of een vocht- meting  wordt het verloop van een lekkage zichtbaar, waardoor het probleem zonder hak- of breekwerkzaamheden nauwkeurig kan worden opgespoord.

De speciale apparatuur stelt ons in staat om uw lekkage exact in kaart te brengen. Zo ontstaat een duidelijk beeld  waarna we de oorzaak gericht kunnen aanpakken.

Stankoverlast

Heeft u last van een onverklaarbare stank in huis? Een leegstaande sifon of een ongebruikte afvoer kunnen boosdoeners zijn. Problemen die makkelijk opgespoord kunnen worden. 

Soms wordt stankoverlast echter veroorzaakt door een breuk in de riolering. De vieze lucht ligt dan ver van de oorsprong vandaan en een rioolreiniging lost niets op. Met een rookgenerator  sporen we de locatie van de breuk voor u op. De rook dringt zich via de breuk naar buiten waardoor de precieze plek  zichtbaar wordt. Een rioolreparatie is nodig om de buis te herstellen en de stankoverlast te doen oplossen.

Klik en ontdek meer informatie over inspectie en detectie: